Vorige edities

Hoe zagen de voorgaande jaren eruit? Neem een kijkje bij onze aftermovies!

2023: Sail for the Future

In 2023 zetten we onze samenwerking met het ROC van Amsterdam Flevoland and Aeres Hogeschool Almere voort. In deze editie sloten ook studenten van Windesheim, de TU Delft en de Hogeschool van Amsterdam aan. Met ondersteuning van Karel Bockstael vonden we KLM Cityhopper als partner voor dit evenement, welke twee geschikte casussen aanleverde en twee enthousiaste medewerkers mee aan boord stuurden. Nadat de studenten een week het IJsselmeer overkruisten en aan boord het innovatieprogramma volgden, voeren we Amsterdam in. Daar vormden de eindpresentaties in het Eye vormden een passende afsluiting van deze geslaagde week. Naderhand zijn we nog teruggegaan naar het hoofdkantoor van KLM Cityhopper om te horen hoe ze met onze aangedragen oplossingen aan de slag zijn gegaan. Zo konden de studenten heel direct de impact van hun inzet zien!

2022: All Hands on Deck!

All Hands on Deck! In het voorjaar van 2022 voeren we met de Storebaelt over de Waddenzee met een gemengde, internationale groep deelnemers en young professionals. Van overal hadden jongeren zich aangemeld om samen een lang weekend aan de slag te gaan met onze duurzaamheidsvraagstukken. De casussen waren aangeleverd door Wavemakers United en Suit-Case (nu Make Day). Ondanks de onrustige wateren werd door middel van kleurige post-its veel gebrainstormd. De resultaten hebben we aan het eind van het evenement aan boord gepresenteerd. Ons tweede zeilende programma was wederom een succes! Zie hier dit vlog filmpje voor meer informatie:).

2021: Springtij en COP26

In september 2021 vond onze eerste zeiltocht plaats! We voeren we in een paar dagen naar het duurzaamheidscongres Springtij op Terschelling met een groep gemengde MBO en HBO studenten  van ROC Amsterdam en Flevoland en Aeres Hogeschool Almere. Aan boord werkten studenten aan duurzaamheidsvraagstukken van Antea Groep en Van Wijnen. Van beide bedrijven scheepten ook twee enthousiaste jonge medewerkers in. Zo konden zij waardevolle inzichten krijgen en ook de vragen van studenten beantwoorden.  Na vele energieke en inspirerende sessies op het tall ship De Grote Beer konden de studenten op het festival Springtij de resultaten presenteren en nog meer inspirerende sessies bijwonen. De eerste editie was volgens alle deelnemers, opvarenden en geïnteresseerde toeschouwers een groot succes! 

In november 2021 vond de COP26 in Glasgow plaats. Initieel hadden we gepland daar met een hele vloot heen te zeilen, maar door corona hebben we onze plannen aangepast en een hybride programma neergezet. Hiervoor rezen twee vertegenwoordigers voor SftF af naar Glasgow zelf, en werden in Nederland twee parallelle programma’s gedraaid. In Glasgow organiseerden we op de COP samen met de Jonge Klimaat Beweging en de VN jongerenvertegenwoordigers een sessie over jongerenparticipatie bij klimaat. In zowel Amsterdam als Geleen hadden we  innovatieprogramma’s onder de titel Tomorrow is Now georganiseerd. Hieraan heeft een groep jonge denkers voor Deloitte, DSM, Zuyderland Medisch Centrum, Volantis, Joint Impact Model, Tony’s Chocolonely en Mosa. Het was gaaf om te zien wat de COP allemaal teweegbrengt en wat erbij komt kijken, internationale impact met onze stichting!